Agenda

Yin Restorative Yoga met de Seizoenen

Zaterdag 18 januri

14.00 – 16.30

Basis & Bezinning

Nieren/Blaas – Water – Winter

Nieren (Yin) en Blaas (Yang) meridianen en organen zijn verbonden met het element Water en het seizoen Winter, wanneer de energie zich diep naar binnen terug in de kern trekt.

Deze periode staat voor het einde van een cyclys en tegelijkertijd ook voor een nieuw begin. En vraagt om rust, vertraging, verdieping, bezinning en transformatie.

De kracht van nieren-blaas-water is de kracht van Go with the flow. Zacht maar standvastig, met een sterk doorzettingsvermogen en toch flexibel.

De nieren zijn de bron en de basis van al je energie en van de balans tussen Yin en Yang. Hier huist je voorgeboortelijke energie. Deze oer-energie bevat de blauwdruk van wie je wezenlijk bent en wie je kunt worden (net als in zaden van bomen en planten) en je kracht tot (over) leven. In de nieren huist ook de sexuele oer-kracht. En behalve de vruchtbaarheid controleren ze ook de botten, het merg en het gebit, de hersenen, de haren en de oren en de soepelheid van de rug.

Als de nieren/blaas – water – energie sterk genoeg en in balans is ben je goed in kontakt met je kern. Is het voor jou duidelijk wie je bent en wat de essentie van jouw leven is (of zou moeten zijn). Dan kan je innerlijk diep voelen (niet denken!) en luisteren naar wie je bent, wat je wil en wat goed voor je is. En heb je vertrouwen in jezelf en het leven.

In de workshops gaan we dieper in op de specifieke onderwerpen van het meridiaan/orgaan paar, het bijbehorende Seizoen en Element (vanuit de theorie van de 5 elementen in TCM). En hoe je dit zelf praktisch kan toepassen met specifiek daar op gerichte Yin en Restorative Yoga houdingen, adem, meditatie en zelf- onderzoek. Om zo gezond en in balans te blijven en jezelf te voeden en te ondersteunen. Op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

De workshops volgen elkaar op en ondersteunen elkaar. Maar elke workshop vormt een afgerond geheel en kan ook apart gevolgd worden.

21 maart: Lever/Galblaas – Detox & Energiestroom – Element Hout – Voorjaar.

? (n.t.b.) mei: Hart/Dunnen Darm – Liefde & Passie – Element Vuur – Zomer.

Voor meer informatie over Yin/Restorative Yoga klik hier.

Kijk voor meer informatie over de meridiaan/orgaan paren onder Yin Yoga verdieping Workshops op de pagina Yin Yoga.

Prijs: €35 per workshop.

Locatie: Saktiisha Yoga Centre, Javastraat 12, Den Haag

Aanmelding: rechtstreeks bij Saktiisha, klik hier en kijk dan in de online schedular onder “Workshops” en meldt je via de button bij de workshop aan.

Yin Yoga met Maneesha bij Saktiisha Yoga Centre

Wekelijkse Yogalessen

Bij Karuna Yoga Center in Leidschendam

Maandag 19.15 – 20.15: Yin

Zaterdag 09.00 – 10.00: Hatha (slow flow)

Bij Saktiisha Yoga Center in Den Haag:

Donderdag 18.00 – 19.15 : Yin

Vrijdag 10.00 – 11.15: Hatha Yin Restorative

Yoga prive les met Maneesha de Gier bij TaralotusYoga privé coaching les

Wanneer je meer individuele begeleiding wil om b.v. yoga of meditatie te beginnen. Of juist als je in je bestaande beoefening meer verdieping wil. Of het gewoon fijner vindt om privé les te hebben, ook nog op een tijd die jou uitkomt.

Of wanneer je individuele begeleiding wil om Yin Yoga of Meditatie specifiek te gebruiken om de balans te herstellen bij een uitdaging in jouw gezondheid of welzijn.

Locatie: Praktijkadres – Bruijnings Ingenhoeslaan 161 in Voorburg

Voor meer informatie en prijzen klik hier.

Reconnective Healing 

Persoonlijke Reconnection

Individuele sessies op afspraak.

Locatie: Bruijnings Ingenhoeslaan 161 in Voorburg.

Voor meer informatie en prijzen klik hier.