Yoga coaching privé les

Yoga privé les voor persoonlijke coaching op maat, het goed aanleren of verdiepen van houdingen, meditatie, ademhaling en/of ontspanningsoefeningen. Speciaal voor jou en op de tijd die in jouw agenda past.

Persoonlijke aandacht en begeleiding, heel specifiek afgestemd op jouw situatie, anatomie en energie. Leren hoe je zelf specifieke houdingen, adem, meditatie en ontspanning kan gebruiken om jouw eigen gezondheid, balans en welzijn te ondersteunen.

Met name Yin Yoga kan door haar werking op de meridianen en organen heel goed doorwerken op allerlei klachten en/of disbalans op fysiek, emotioneel en/of mentaal gebied.

Denk b.v. aan allerlei stress gerelateerde klachten zoals burn-out, vermoeidheid, nervositeit, slecht slapen, (onder)rug klachten, concentratie problemen, spijsvertering klachten, overgewicht, ongemakken rond de menstruatie of overgangsklachten.

Ook een of meer Reconnective Healing sessies zijn hier een goede voorbereiding en/of aanvulling voor.

Een Yoga prive les duurt 60 min en kost € 65

Yoga groepslessen

Alle lessen die ik geef hebben hun basis in Hatha en Yin Yoga, maar hebben ieder een verschillend accent. Het gaat dus altijd, in wisselende samenstelling over:

  • Balans tussen Yin en Yang
  • Yin: werkt op soepelheid van gewrichten en lenigheid van spieren
  • Yang: werkt op kracht en uithoudingsvermogen van spieren
  • Doorwerking van de houdingen op meridianen, organen en energiestroom
  • Gebruik van de adem
  • Meditatief gewaarzijn (mindfulness)

Wanneer en op welke locaties vind je bij Agenda.

Yoga Workshops

Ik geef regelmatig Yin Yoga verdieping workshops. Hierin komt veel uitgebreider dan in een reguliere les aan de orde:

  • Waar de meridianen lopen en hoe ze met elkaar verbonden zijn
  • De diepere betekenis van de meridianen en bijbehorende organen op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als energetisch/spiritueel niveau. En bij welk seizoen en element ze horen en hoe daarmee om te gaan.
  • Hoe je specifieke houdingen uit Yin Yoga kan gebruiken om de balans in jezelf te herstellen en te behouden
  • Welke houdingen en hoe uitgevoerd (ook met adem en meditatie) jou kunnen ondersteunen bij specifieke uitdagingen in jouw gezondheid en welzijn.

Yin Yoga met de Seizoenen

Ik geef regelmatig een serie workshops Yin Yoga met de Seizoenen.

Meer informatie over de thema’s van de Seizoenen en het bijbehorende Element en Meridianen paar vind je in het blok hieronder (klik op “+” om het inhoud venster te openen en op “-” om het weer te sluiten).

Meer informatie over Yin Yoga op de pagina Yin Yoga.

Meer informatie over Restorative Yoga op de pagina Restorative Yoga.

Meer informatie over de workshops, de locatie en actuele data op de pagina Agenda. 

Milt en Maag meridianen en organen gaan over voeding, vertering, verwerking en distributie, zowel fysiek als energetisch. Ze zijn verantwoordelijk voor alle ritmes en cycli in ons lichaam en onze energie. En wanner ze in balans zijn geven ze een gevoel van verbonden, gegrond en thuis zijn in onszelf en in ons leven. Met een kalme geest, geconcentreerd en gefocust, met onderscheidingsvermogen en in staat om te ontvangen wat ons voedt en ondersteunt.

Ze zijn gerelateerd aan het seizoen Nazomer (en overgangsperioden tussen de seizoenen) en het element Aarde.

Welke fysieke en geestelijke voeding is voor jou wel of niet voedend/ondersteunend? En in hoeverre kan/wil jij dat echt te ontvangen?

Longen (yin) en Dikke Darm (yang) meridianen en organen zijn verbonden met het seizoen Herfst en het element Metaal wanneer de energie zich langzaam weer terug en naar binnen en naar beneden trekt.

Ze gaan over communicatie tussen buiten en binnen, de balans opmaken, loslaten, oogsten, en gezonde grenzen, zowel fysiek als energetisch.

Ze zijn beiden, op hun eigen manier, bezig met innemen/ontvangen, filteren, gebruiken, assimileren en afscheiden. En spelen een belangrijke rol in onze vitaliteit, immuunsysteem en ons gevoel van welzijn en verbonden zijn. Wanneer ze in balans zijn hebben we gezonde grenzen en een natuurlijke stevige eigenwaarde en zelfvertrouwen. Wat ons in staat stelt om ons verdriet te uiten wanneer nodig, te contempleren over wat er is gebeurd/gaande is, los te laten wat ons niet meer dient, te herkennen en de vruchten te plukken van wat we hebben geleerd en wat we wel hebben. En de moed om verder te gaan en plezier in het leven te hebben.

Nieren (Yin) en Blaas (Yang) meridianen en organen zijn verbonden met het seizoen Winter en het element Water, wanneer de energie zich diep naar binnen terug in de kern trekt.

Deze periode staat voor het einde van een cyclys en tegelijkertijd ook voor een nieuw begin. En vraagt om rust, vertraging, verdieping, bezinning en transformatie.

De kracht van nieren-blaas-water is de kracht van Go with the flow. Zacht maar standvastig, met een sterk doorzettingsvermogen en toch flexibel.

De nieren zijn de bron en de basis van al je energie en van de balans tussen Yin en Yang. Hier huist je voorgeboortelijke energie. Deze oer-energie bevat de blauwdruk van wie je wezenlijk bent en wie je kunt worden (net als in zaden van bomen en planten) en je kracht tot (over) leven. In de nieren huist ook de sexuele oer-kracht. En behalve de vruchtbaarheid controleren ze ook de botten, het merg en het gebit, de hersenen, de haren en de oren en de soepelheid van de rug.

Als de nieren/blaas – water – energie sterk genoeg en in balans is ben je goed in kontakt met je kern. Is het voor jou duidelijk wie je bent en wat de essentie van jouw leven is (of zou moeten zijn). Dan kan je innerlijk diep voelen (niet denken!) en luisteren naar wie je bent, wat je wil en wat goed voor je is. En heb je vertrouwen in jezelf en het leven.

Lever (Yin) en Galblaas (Yang) meridianen en organen zijn verbonden met het seizoen Lente en het element Hout. Er komt weer meer Yang (licht, warmte, beweging) in de natuur en een nieuwe cyclus van groei, ontwikkeling en nieuwe dingen in de vorm brengen breekt aan. De richting van de energie is naar boven en naar buiten.

De Lever zorgt ervoor dat de Levensenergie (Chi/Prana) vrij door het hele lichaam kan stromen, zodat alles in het lichaam goed functioneren en we emotioneel in balans zijn.

Wanneer de Lever en Galblaas in balans zijn zorgen deze voor levenslust, moed, intuïtie, creativiteit, flexibiliteit, zelfexpressie, gezonde grenzen en de moed om deze te bewaken en (behoefte aan) harmonie. En het vermogen om strategisch te kunnen plannen en coördineren en je levens plannen uit te werken. En de kracht en de moed om deze dan ook echt vorm te geven (ondanks eventuele tegenslagen).

De-stress, re-energize, re-balance and re-connect with the healing that you are.

Een unieke Yoga Healing Ervaring met een combinatie van Yin & Restorative Yoga en Reconnective Healing (RH).

De langer aangehouden Yin en Restorative yoga houdingen brengen je al in een meer ontspannen, open en receptieve staat om deze RH freqenties te ontvangen.

Na een korte introductie en tastbare kennismaking met RH aan het begin, worden de RH frequencies gefaciliteerd tijdens de yoga houdingen een in een diep helende ontspanning aan het einde. Wat je alles bij elkaar in een optimale staat van balans, heelheid en vitaliteit brengt.

Yin & Restorative Yoga en Reconnective healing vullen elkaar perfect aan en versterkten elkaar. Beiden, in hun eigen unieke wijze, brengen je terug bij jezelf en her-verbinden je in het licht, de liefde, de wijheid, de heelheid en de heling die je van nature bent.

RH werkt met frequenties van niet alleen energie,maar vooral ook lichten informatie,die de balans herstellen op alle niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel en daar voorbij). Het gaat verder dan tot nu toe bekende healing methoden en technieken. En omvat ook de evolutie van je wezen. Meer informatie over Reconnective Healing vind je hier.