Agenda

Workshops Yin Yoga met de Seizoenen

Yin Yoga houdingen werken door op de meridianen (energiebanen) en organen. Deze staan in verbinding met 5 elementen uit de TCM: hout, vuur, aarde, metaal en water. Die op hun beurt ook weer samenhangen met de seizoenen in het jaar: lente, zomer, nazomer, herfst en winter.

De workshops zijn voor iedereen toegankelijk, met of zonder (yin) yoga ervaring. De verdiepende informatie ga je zelf concreet toepassen en ervaren in specifieke (combinaties van) yin yoga houdingen, gebruik van drukpunten, adem en meditatie.

De workshops zijn onderdeel van een serie yin yoga workshops met alle seizoenen. Maar vormen per workshop een afgerond geheel op zichzelf, wat ook los gevolgd kan worden. 

Yin voor de Winter

Zaterdag 14 januari: 13.00 – 15.00

In deze workshop gaan we dieper in op de samenhang tussen het seizoen Winter, het element Water en de meridianen en organen van Nieren en Blaas. Welke onderwerpen en aandachtspunten daarbij horen en hoe je de andere 4 elementen er bij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke balans.

In dit meest yinne, koude en donkere seizoen trekt de energie zich diep naar binnen, terug in de kern. Dit vraagt om rust, vertraging, verdieping, bezinning en transformatie. Verbinding met “de onderstroom” in jezelf.

De nieren zijn de bron en de basis van je energie en van de balans tussen Yin en Yang.

Als de nieren/blaas energie sterk genoeg en in balans is:

* Ben je goed in kontakt met je kern.

* Is het voor jou duidelijk wie je bent en wat de essentie van jouw leven is of zou moeten zijn.

* Kan je innerlijk diep voelen (niet denken) en luisteren naar wie je bent, wat je wil en wat goed voor je is.

* Heb je een gezond doorzettingsvermogen, wat samengaat met flexibiliteit, ofwel Go with the Flow

* Heb je vertrouwen in jezelf en in het leven.

Fysiek beïnvloeden de nieren de vruchtbaarheid en de kwaliteit van botten, merg, gebit, haren, oren en de soepelheid van de rug.

Locatie: Yoga Center Karuna, JS Bachlaan 51, Leidschendam

Bijdrage: € 27,50 per losse workshop.

Opgave: rechtstreeks bij Karuna, klik hier. (dan kom je op de pagina Workshops, daar even door scrollen naar Yin voor de Winter op 14 januari).

Yin voor de Lente

Zaterdag 11 maart: 13.00 – 15.00

In deze workshop gaan we dieper in op de samenhang tussen het seizoen Lente, het element Hout (Ether) en de meridianen en organen van Lever en Galblaas. Welke onderwerpen en aandachtspunten daarbij horen en hoe je de andere 4 elementen er bij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke balans.

In dit seizoen komt er weer meer yang en warmte en begint de energie omhoog en naar buiten te bewegen.

De Lever en de Galblaas zijn verantwoordelijk voor een algehele gezonde energie (door) stroming en een innerlijke flexibele staat van zijn. Het zijn ook op alle niveaus de Detox organen.

Hier is waar we met name allerlei vormen van weerstand tegen kunnen komen. Van kleine irritaties en frustraties tot defensieve afsluiting, wrok en woede. Of juist gebrek aan besluitvaardigheid, passiviteit en je “niet in je centrum” voelen.

Hoe dit in jou werkt kan zich fysiek kenbaar maken door het wel of niet hebben van verschijnselen als duizeligheid, hoofdpijn, migraine, koorts/hitte, spierzwakte of stijfheid, moeheid en libido.

Waar stroomt de levenskracht wel of niet ongehinderd door? En hoe creëer je daar doorstroming en balans in.

Locatie: Yoga Center Karuna, JS Bachlaan 51, Leidschendam

Bijdrage: € 27,50 per losse workshop.

Opgave: rechtstreeks bij Karuna, klik hier. (dan kom je op de pagina Workshops, daar even door scrollen naar Yin voor de Lente op 11 maart 2023).

Yin voor de Zomer

Zaterdag 10 juni: 13.00 – 15.00

In deze workshop gaan we dieper in op de samenhang tussen het seizoen Zomer, het element Vuur en de meridianen en organen van Hart en Dunne Darm. Welke onderwerpen en aandachtspunten daarbij horen en hoe je de andere 4 elementen er bij kunt gebruiken voor jouw persoonlijke balans.

In dit meest yange seizoen is de energie het hoogste en krachtigste naar buiten gericht.

Het Hart voorziet alle cellen, organen en het bloed van zuurstof en energie. De Dunne Darm heeft fysiek en energetisch de functie van je onderscheidingsvermogen. Wat is voedend en passend voor jou en wat mag losgelaten worden. Wat laat ik wel en wat niet binnen. Waar loop ik warm voor (passie) en waar verbind ik me mee?

Het centrale thema op alle niveaus is (zelf)liefde en de balans tussen geven en ontvangen.

Locatie: Yoga Center Karuna, JS Bachlaan 51, Leidschendam

Bijdrage: € 27,50 per losse workshop.

Opgave: rechtstreeks bij Karuna, klik hier. (dan kom je op de pagina Workshops, daar even door scrollen naar Yin voor de Zomer op 10 juni 2023).

Wekelijkse yogalessen

Maandag 19.00 – 20.00: Yin

Dinsdag 10.00 – 11.00: Yin

Donderdag 10.30 – 11.30 Restorative

Zaterdag 10.30 – 11.30: Yin (deze les is ook online te volgen!)

Locatie: Karuna Yoga Center, J.S. Bachlaan 51, Leidschendam.

Aanmelden: rechtstreeks bij Karuna.

Privé yoga-coaching les

Wanneer je meer individuele begeleiding wil om b.v. yoga of meditatie te beginnen. Of juist als je in je bestaande beoefening meer verdieping wil. Of het gewoon fijner vindt om privé les te hebben, ook nog op een tijd die jou uitkomt.

Of wanneer je individuele begeleiding wil om Yin Yoga en/of Meditatie te gebruiken om de balans te herstellen bij een uitdaging in jouw gezondheid of andere situatie in je leven.

Locatie: Praktijkadres – Bruijnings Ingenhoeslaan 161 in Voorburg

Voor meer informatie en prijzen klik hier.

Reconnective Healing 

Persoonlijke Reconnection

Healing sessies zowel live in de Praktijk als op afstand. Beiden zijn even effectief en krachtig.

Meer informatie hierover en hoe een sessie gaat, vind je op de pagina Reconnective Healing.

Individuele sessies op afspraak.

Locatie: Bruijnings Ingenhoeslaan 161 in Voorburg.

Voor meer informatie en prijzen klik hier.