Restorative Yoga

Restorative Yoga is een rustige op heling gerichte vorm van yoga.

Het brengt je in een veel diepere ontspanning dan je doorgaans kent. Waardoor het zenuwstel echt kalmeert en de negatieve gevolgen van stress in lichaam en geest zich herstellen.

De overwegend zittende en liggende houdingen worden langer aangehouden (5 – 10 min of langer). Terwijl het lichaam maximaal wordt ondersteund met kussens, dekens, bolsters en/of blokken.

Dit creëert het effect van gewichtloosheid, brengt de zintuigen tot rust, vertraagt de ademhaling en laat je diep(er) in jezelf zinken. In een ontspanning die veel dieper is dan je doorgaans kent of denkt dat mogelijk is.

Yin & Restorative Yoga

Restorative Yoga is een vorm van Yin Yoga, maar heeft een andere toepassing.

Beide vormen hebben met elkaar gemeen, dat ze meer passief zijn en op ontspanning en heling gericht. De poses langere tijd worden aangehouden en het je dieper in je lichaam brengt.

Het verschil tussen beide vormen is:

  • Bij Yin Yoga zoek je juist de grens van je comfort zone op en blijft je bewust daar in de rek en/of druk. Wat zelfs licht oncomfortabel kan zijn. Een net nog iets actievere vorm van ontspanning zou je kunnen zeggen.
  • Bij Restorative Yoga gebruik je juist overal zodanige ondersteuning dat er geen of minimale rek of druk ontstaat en je door die maximale ondersteuning in de ervaring van gewichtsloosheid en echt gedragen zijn komt.

Beide vormen hebben hun specifieke waarde apart, maar zijn ook heel goed met elkaar te combineren.

Workshops

Yin & Restorative Yoga met de seizoenen

Elk seizoen in het jaar is verbonden met een element en een daarbij behorend meridiaan/organen paar. In deze workshops gaan we daar dieper op in en leer je hoe je jezelf gezond en in balans kan houden met bij deze energie passende yin en restorative yoga houdingen, adem, meditatie en zelf-onderzoek.

Elke workshop vormt een afgerond geheel en kan apart gevolgd worden

Kijk voor actuele data, informatie en aanmelden bij Agenda

Wil je Yin en/of Restorative Yoga voor jou op maat gebruiken? Maak dan een afspraak voor coaching met yoga privé les. Of een traject i.c.m. Reconnective Healing.