Restorative Yoga

Diepe ontspanning en heling

Restorative Yoga is een hele zachte vorm van yoga, gericht op diepe ontspanning en heling.

De houdingen worden zittend of liggend gedaan en voor een langere tijd (5 – 10 min of langer) aangehouden. Terwijl het lichaam volledig wordt ondersteund met blokken, kussens, bolsters en dekens.

Kalmeert het zenuwstelsel

Doordat je overal ondersteund bent, creëert dit het gevoel van gedragen worden en van gewichtloosheid. Het vertraagt je ademhaling, brengt je zintuigen tot rust en laat je diep in jezelf zakken en ontspannen. Wat je in een veel diepere ontspanning brengt dan je doorgaans gewend bent of wat je denkt wat mogelijk is.

Waardoor je zenuwstelsel tot rust komt en de negatieve gevolgen van (chronische) stress in je lichaam en je geest kunnen genezen.

Yin & Restorative Yoga

Restorative Yoga is een vorm van Yin Yoga, maar heeft een andere toepassing.

Beide vormen hebben met elkaar gemeen, dat ze meer passief zijn en gericht zijn op ontspanning en heling. Ook hebben ze gemeen dat de houdingen langere tijd worden aangehouden en het je dieper in je lichaam brengt.

Het verschil tussen beide vormen is:

  • Bij Yin Yoga zoek je juist de grens van je comfort zone op en blijft je bewust daar in stretchen of druk zetten. Wat zelfs licht oncomfortabel (maar wel te doen) kan zijn. Een net nog iets actievere vorm van ontspanning zou je kunnen zeggen.
  • Bij Restorative Yoga gebruik je juist overal zodanige ondersteuning dat er geen of minimale rek of druk ontstaat, waardoor je juist daardoor in de ervaring van gewichtsloosheid en echt gedragen zijn komt.

Beide vormen hebben hun specifieke waarde apart, maar zijn ook heel goed met elkaar te combineren.

Workshops

Yin & Restorative Yoga met de seizoenen

Elk seizoen in het jaar is verbonden met een element en een daarbij behorend meridiaan/organen paar. In deze workshops gaan we daar dieper op in en leer je hoe je jezelf gezond en in balans kan houden met bij deze energie passende yin en restorative yoga houdingen, adem, meditatie en zelf-onderzoek.

Elke workshop vormt een afgerond geheel en kan apart gevolgd worden.

Nieuwe data worden gepland in 2022.

Kijk voor actuele data, informatie en aanmelden bij Agenda

Wil je Yin en/of Restorative Yoga voor jou op maat gebruiken? Maak dan een afspraak voor coaching met yoga privé les. Of een traject i.c.m. Reconnective Healing.